fbpx

Värdet av att våga vila

Hittade ett så fantastiskt fint och sant citat av Underbara Clara idag. Och det är ju så klokt: ”Kreativitet är belöningen du får när du vilar”.
Jag har verkligen unnat mig vila denna helg. Efter att ha försovit mig (oss) inte bara en, utan två, gånger denna vecka och därmed orsakat kaos fick jag till slut inse …

… det var dags att ta kroppens signaler på allvar. Precis som när vi hamnar i stress, utmattning och är överarbetade så ger kroppen till slut så tydliga signaler att vi tvingas inse fakta.
När hjärnan är trött tar kroppen tack och lov kommandot. Hela veckan har jag deppat över att jag får för lite gjort, att jag inte kommer någonstans med de som ska göras. Och jag vet ju, egentligen … att då måste jag vila! Det har jag kärt mig den hårda vägen MEN glömmer ändå så lätt.

Att tillåta sig att bara vara. Ladda sina batterier och göra ingenting med gott samvete. Eller ja, om nu vilan är när det händer, när kraften skapas, när tankar och idéer föds och kreativiteten vaknar – då kan jag verkligen inte jalla det att göra ingenting!
Tempot i samhället tillåter inte alltid vila. Det börjar bli bättre och jag upplever att fler vaknar och ser. För mig blir det viktigt att lära om invanda sanningar. Det gäller att VÅGA VILA!

För det är verkligen sant. För mig är det i vilan bag hittar tillbaks till mig själv. Mina mål, mina värderingar, drömmar och krafter. Jag måste vila för att nå min kreativitet. Däri ligger värdet av att våga vila. Hela mitt liv, min hälsa och mittfältets är beroende av att jag vågar vila. VÅGAR DU?

Energikramar,
Linda Lii