fbpx

Medveten inredning – tips för barnrum

<Inlägget innehåller annonser för www.lineahemma.se och länkar till www.erbjudanden.se >
Nu när vi kommer in i mörkare tider är det dags för oss att gå ner i varv. Hela naturen går i cykler och höst och vinter – mörkare tider – betyder att vi alla behöver varva ner och återhämta oss. Somliga djur går till och med in i dvala, vi som väljer att inte göra det, bör varva ner och tänka på att återhämta oss och hålla ett lugnare tempo.
Jag njuter av värmen på kontoret. Ute håller solen på att gå ner och snart lagar jag en värmande middag. När sommaren är över och vi naturligt får färre ute-timmar är det många som tar sig an projekt inomhus. Att renovera, fixa om lite, rensa och/eller ta tag i det som tidigare inte hunnits med …

Ett uppdrag som jag nyligen påbörjat är en total renovering i ett barnrum. Detta är något jag brinner extra för. Att ge barnen, inte bara en god start på dagen utan, i livet. De är våra skatter, våra skyddslingar och våra stjärnor. Och det finns en hel del att tänka på, inte bara i inredningen, även om det är mitt fokus i följande punkter:
✨ ordning och reda för så få intryck som möjligt. Bra förvaring eller separat lekrum.
✨ vilsamma färger för att komma ner i varv. Jordnära färger och till exempel ljus- eller gammalrosa, grönt eller blått (välj lämplig nyans, då blått kan upplevas kallt). Målade väggar eller enfärgad tapet som enkelt kan kombineras med väggdekaler, fondtapet eller upphängda textilier.
✨ tänk jordande, vilsamt och naturligt så gärna trägolv eller brunt golv.
✨ sängens placering är otroligt viktig. Kraftposition dvs med uppsikt över dörren och utan starka energiflöden från dörrar och fönster.
✨ ombonat, omhuldat och tryggt. Gärna koj-, vånings- eller himmelssäng.
✨ ett tjockare täcke som ger trygghetskänsla och omsluter barnet.
✨ ordentlig stöd bakom huvudet dvs huvudgavel.
✨ stor härlig matta som gör rummet ombonat, matcha färg med övriga textilier.
✨ linnegardiner. Linnelakan om möjligt.
✨ levande växter som också renar luften tex ampellilja, murgröna, lavendel som också har en bra doft för nedvarvning.
✨ läs för barnet och dela med dig av ditt eget lugn.
✨ en del barn vill lyssna till lugn, sövande musik, barnmeditation eller sagor.
✨ undvik tv-apparater och elektromagnetisk strålning så långt det går i sovrum samt tv-tittande och mobiler + paddor en timme innan läggning.
✨ så mörkt som möjligt. Är barnet mörkrädd så placera en fin mysbelysning som de känner sig trygg med. Ej för stark lampa som lurar huvudet att det är dag och gör det svårare att producera melatonin (sömnhormon). Taklampa och läslampa behövs så klart i rummet men släcks vid sänggående.
8B8DAE32-81EF-436C-9E0A-2E0F222622ED54FD80E8-CDD8-4562-B35A-CFDBE300B8CE
Jag köper allra helst sängkläder i lin men inser att det är svårt att hitta med barnmotiv. Hos Linea hittar du många fina i 100% bomull med barnmotiv, fraktfritt vid beställning över 300kr. Allt möjligt inom inredning finner du hos: www.erbjudanden.se/inredning
Medveten inredning kan stå för så mycket. För mig handlar det om att göra medvetna val. Att välja färger, former och material som är bra för oss som bor i rummen, för vår hälsa, men också medveten utifrån ett hållbarhetsperspektiv, utifrån miljö och naturtänk. Återbruka, återvinn och använd produkter som ingår i miljövänliga produktionsprocesser. Som tillverkas under bra arbetsförhållanden och som inte smutsar ner luften vi andas.
Tillsammans skapar vi en bättre värld – med friskare och gladare människor!
med kärlek,
Linda Lii
8A8EBB4B-DBAC-4765-A998-EBA2501A8324