fbpx

Inreder med känsla och kalk

- så skapar jag mitt älskade vardagsrum

I många år har jag nu planerat för denna omgörning av mitt vardagsrum. För er som följer mig vet ni säkerligen att min stil är en mix av minimalism, boho, industriellt med inslag av mycket natur.

Jag har i flera år haft min kalkfärg från Kalklitr ståendes på vänt. Inköpt med en iver och sedan en längtan … som ensamstående mamma och egen företagare är det inte alltid de egna projekten som står överst på listan.

Innan jul rev vi bort det gamla golvet i vardagsrummet och i väntan på nytt (försenad leverans) har jag äntligen tagit tag i saken och målat mina väggar. Hade inte hänt om inte min kära far puffat på mig … så tacksam att han gjorde det.

Förutom att kalkfärgen är ljuvlig att måla med så älskar jag den struktur som skapas. Den påminner mig om de fantastiska vitkalkade hus som finns runt Medelhavet. Ger mig en avkopplande och naturlig känsla som jag bara ääälskar …

Nu är alltså väggarna klara i vardagsrummet. Det tog bara sju år från inflytt, haha. När vi flyttade in var huset totalrenoverat och alla tapeter nya, men inte alls i min smak. Jag har kämpat och lidit med grå-randiga tapeter med känsla av ungkarl. Nu är de puts väck – tjo ho!

Men alltså förstå … den här grå saken har jag stått ut med i sju år, det gör ont i mig att titta tillbaks på bilderna. En liten tapet kan påverka hur man mår hörrni.

Att måla med kalkfärgen var som sagt magiskt. Så härligt att jag mer än gärna målade båda varven själv. Enkelt att mixa kalk-pulvret med vatten och sedan stryka på med den fina penseln jag också köpt från Kalklitr. Så glad att ha en rejäl och bred pensel … Obs att det behövs både glasögon och munskydd när färgen blandas. Ingen vill andas in kalk och ingen vill ha stänk av lime i ögon eller på huden. Visst är jag snygg!?

Jag valde att måla med långa, spretiga drag. Då jag ville ha en något lugnare struktur än den so kryssmålningen ger. Och jag är supernöjd med det valet. Roligast av allt var nog att se färgen torka.

Alltså när färgen torkar är den så fantastiskt snygg! Jag har valt kulören Sand och den är väldigt ljus varför det inte blir särskilt synliga mönster efter torkning. Dock var den magisk under torkning och jag passade på att leka fotostudio. Bara se så fina effekter jag lyckades fånga <3.

Vad tycks? Har du testat kalkfärg? Har du kanske rent av målat med färg från Kalklitr? Vad var din upplevelse?

I nästa inlägg hoppas jag ha golvet på plats och kanske rent av en del möbler …

Med kärlek,
Linda Lii