fbpx

Hållbar inredning

- för människa & miljö

Hållbarhet är ett brett begrepp som omfattar otroligt mycket. I min inredningsdesign står hållbarhet bland annat för att du ska skapa ett hållbart liv – ett liv som just du mår bra av. Du ska ha en vardag som du trivs med – ett liv där du är lycklig och gör gott – ett liv som du mår bra av att leva. Harmoni i relationen familj, hem och arbete.

Välj växter som passar ditt liv.

När jag jobbar med inredning gör jag personliga analyser och anpassar ditt hem utifrån vem du är och vilka behov just du/ni har. I processen igår coachning kring hur du skapar ett hållbart liv för dig utifrån balans i familj, hem och arbete.Vad drömmer du om? Vad behöver du göra mer eller mindre av för att styra mot dina mål och ditt drömliv?

Hållbarhet handlar om hur ditt liv ser ut med familj, hem och arbete.

Inredning som är hållbar för dig kan till exempel handla om att den är vald för att inte kräva för mycket av dig, eller för att ge dig det du behöver för att må bra. Glömmer du till exempel ofta att vattna dina blommor så ska du ha blommor som trivs med det. Levande växter behöver vi för att skapa frisk luft och balans i energierna och det finns olika växter som har olika behov – vi väljer de som passar just dig.

Hållbarhet i färgval handlar om att välja färger som främjar den aktivitet som ska utföras i respektive rum. I sovrummen väljer vi så klart färger som är gynnsamma för sömn och i arbetsrummet stärker vi disciplin och kreativitet. Och för att värna ekonomi och miljö återbrukar vi och använder befintliga möbler och inredning i ditt hem – på nya sätt. Vi handlar enbart vid behov och då gärna second hand.

Färgvalen påverkar känslan och din stämning i ett rum.

För hälsa och miljö gör vi noggranna materialval. I textilier väljer vi till exempel sängkläder som är giftfria och andas bra för att vår kropp ska må bra. För mindre gifter och skadliga ämnen väljer vi företrädesvis naturmaterial i textilier, inredningsdetaljer och köksartiklar med mer. Vi plastbantar – men inte i panik – utan byter ut allt eftersom förnyelse behövs. Även här föredrar vi second hand.

Naturmaterial – giftfri produktion och bra arbetsförhållanden.

I val av produkter ser vi till miljömärkningar och produktion. Produkterna ska ha tillverkats så skonsamt som möjligt med hänsyn till människa och miljö det vill säga arbetsförhållanden, giftfritt, låg vattenförbrukning och liknande.

När du anlitar Linda Lii design & utveckling får du så mycket mer än bara inredning. Du gör en utvecklingsresa för dig som person tillsammans med ditt hem och ditt liv. Gör plats och välkomna nya energier in i ditt liv NU! 

Kontakta mig via PM för att få veta mer!

Namaste! /Linda Lii

Plastbanta ja, men förnya när behov uppstår.