fbpx

Gör ditt hus till ditt hem

Som inredningsdesigner tjatar jag ofta om detaljerna – att det är dem som binder samman helheten. De som sätter pricken över i:et och adderar personligheten till ett hem.
Mitt underbara radhus. Så galet snyggt och fint överallt, men renoverat av en man. Det har betydelse, det har det … det syns i detaljerna, vilket är helt naturligt. Allt eftersom jag bor in mig så byter ut dem. Knappt synbart för andras ögon, men sakta och medvetet bygger jag in min själ, min estetik i hemmet. och det känns så rätt!
Handtag på skåpen må vara en småsak eller den touch som skapar den absoluta känslan. För mig – definitivt det senare. Väck med Vinna och in med Hishult, vilken känsla hela jag jublar! I andra rum kan det handla om tapeter, grårandigt ersätts av varmt, medvetet utvalda, blommor för att välkomna oss hem! Att jobba med färgval i inredning, möbler och textilier, att lägga till en matta på ett naket golv kan helt klart vara tricket!

Så hur gör du för att känna dig hemma? Hur gör vi människor vårt boande? Djuren boar och fixar i stil med sin egen art. Vi människor, vill jag hävda, går ett steg längre och boar för vår unika individ. Eller ja, vi borde göra det … i dagens mediala, högtempo-samhälle glömmer vi ofta det. Kanske prioriteras det bort? Kanske inser vi inte vikten av det? Kanske känner vi inte alls efter …
Vi söker förebilder och inspiration utanför oss själva. I magasin och bloggar, hos andra än oss själva. Vi har länge skapat avskalade och opersonliga hem. I norden är vi kända för den vita, rena, Skandinaviska stilen. För mig är det väldigt naket och opersonligt … Tack och lov har nya trender tagit kraft och den populära medelhanvstrenden introducerar till exempel fler färger och material.

En växande miljö och hälsomedvetenhet för med sig att vi sakteliga ser över vår konsumtion. allt fler handlar begagnat och second hand. Återbruk och återvinning visar på en växande medvetenhet. Färre plastkassar och mer återvunnen plast. Men vill vi verkligen klä våra kroppar i plast? jag för min del undviker alla konstgjorda material när jag köper kläder och textilier till mitt hem. Jag är värd naturliga tyger, plädar, gardiner och lakan. Kroppen mår så mycket bättre och kan andas – så även jag!
Vad vi omger oss med påverkar oss – dygnet runt. Det gäller att skapa miljöer som stöttar oss, som stärker oss och bär oss på vägen mot våra drömmar. Vi vill vara friska, ostressade och i vår fulla potential. Vi bör varva ner och känna in, ta oss tid att titta på detaljerna. Älskar du dina handtag? För det är detaljerna som gör ditt hus till ditt hem!
Med kärlek, Linda Lii – inredningsdesigner & livsdesigner