fbpx

”Det händer något när inget händer”

Dagens rubrik, ett citat ur boken Själv, kraften i egentid” av Linus Jonkman
En bok som verkligen inspirerar mig och som skapar eftertanke. Författaren är liksom jag introvert och hans målande beskrivningar sätter verkligen ord på mina obeskrivbara känslor.
Jag älskar egentid. Då är jag som mest kreativ. Det tar tid att komma i stämning men när jag är där skapar jag under. Att jobba i min egen bubbla är som ett lyckorus i färgerna rosa, gul och blå.
Sen jag gick i väggen (nu fyra år sedan) har jag verkligen, verkligen lärt känna mig själv. Lärt att älska mig själv och vårda mig själv. Dock tog det ett bra tag att finna vad som verkligen är jag – under alla lager av miljö, normer och social anpassning.
Den lilla flickan med färgpennor som fick timmar att kännas som sekunder när fantasin flödade och konstverk växte fram. Idag har jag lärt mig att nå henne, även om informationssamhället förvirrar bort mig då och då.
Hur gör jag då? Natur, musik och meditation. Och jag vet, att lära sig hur man mediterar tar ett tag. Att hitta sitt sätt. För man behöver inte sitta i pose. Det går att meditera med ögonen öppna, promenerandes eller görandes andra avslappnande aktiviteter – kan tänka mig att fiske har motsvarande effekt.
Att sitta och blunda och slappna av. Lyssna på favoritmusik och kanske någon guidad meditation. Det funkar för mig. Allra helst helt avslappnad på sängen med tystnaden omkring. Hur gör du?
Jag vill dela en spellista på Spotify som jag påbörjat. Den fylls med musik som sätter mig i stämning. Hoppas det funkar även för dig. Berätta gärna ?!
Med kärlek,
Linda Lii