”Det händer något när inget händer”

Dagens rubrik, ett citat ur boken Själv, kraften i egentid” av Linus Jonkman
En bok som verkligen inspirerar mig och som skapar eftertanke. Författaren är liksom jag introvert och hans målande beskrivningar sätter verkligen ord på mina obeskrivbara känslor.
Jag älskar egentid. Då är jag som mest kreativ. Det tar tid att komma i stämning men när jag är där skapar jag under. Att jobba i min egen bubbla är som ett lyckorus i färgerna rosa, gul och blå.
Sen jag gick i väggen (nu fyra år sedan) har jag verkligen, verkligen lärt känna mig själv. Lärt att älska mig själv och vårda mig själv. Dock tog det ett bra tag att finna vad som verkligen är jag – under alla lager av miljö, normer och social anpassning.
Den lilla flickan med färgpennor som fick timmar att kännas som sekunder när fantasin flödade och konstverk växte fram. Idag har jag lärt mig att nå henne, även om informationssamhället förvirrar bort mig då och då.
Hur gör jag då? Natur, musik och meditation. Och jag vet, att lära sig hur man mediterar tar ett tag. Att hitta sitt sätt. För man behöver inte sitta i pose. Det går att meditera med ögonen öppna, promenerandes eller görandes andra avslappnande aktiviteter – kan tänka mig att fiske har motsvarande effekt.
Att sitta och blunda och slappna av. Lyssna på favoritmusik och kanske någon guidad meditation. Det funkar för mig. Allra helst helt avslappnad på sängen med tystnaden omkring. Hur gör du?
Jag vill dela en spellista på Spotify som jag påbörjat. Den fylls med musik som sätter mig i stämning. Hoppas det funkar även för dig. Berätta gärna 💖!
Med kärlek,
Linda Lii

0 Replies to “”Det händer något när inget händer””

  1. Ja, Själv är en riktigt bra bok – den har även jag bloggat om. Linus är klok, han har skrivit flera böcker som väcker mycket tankar och reflektioner i mig, så rekommenderar även hans andra böcker om du inte läst dem.
    Jag mediterar, både ”på riktigt” och precis som du säger, på olika vis. Handarbete tror jag också är en sån där aktivitet som kan ge tillgång till ett meditativt tillstånd, liksom simning (du vet… varv ett, varv två, varv tre… osv. Det har jag tom bloggat om det med!).

  2. Jag har blivit mer introvert med åren, eller så blev jag det efter en stor sorg. Men jag söker mig till 2-samhet mer än flersamhet. Ensamhet är också okej, men där finns fortfarande spöken från barndomen. Väldigt fina bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *